Hoe maak ik de keuze tussen zelf bestrijden of het ongedierte laten bestrijden?

RSS
Hoe maak ik de keuze tussen zelf bestrijden of het ongedierte laten bestrijden?

Sommige ongedierte in huis kunt u gemakkelijk zelf bestrijden. Andere overlast van ongedierte zijn wat moeilijker en daarbij zult u hulp van een ongediertebestrijder nodig hebben. In dit artikel geven wij u meer informatie over hoe u deze keuze het beste kunt maken.


Wanneer kunt u ongedierte zelf bestrijden?

Een aantal soorten ongedierte zijn zelf te bestrijden. Heeft u bijvoorbeeld last van fruitvliegjes, dan kunt u dit oplossen met tocht. Zijn er in uw kledingkast motten aanwezig? Dan kan een zakje lavendel dit ongedierte uit uw kast verjagen.

Naast ongedierte die zeer gemakkelijk zelf te bestrijden zijn, zijn er ook een aantal soorten waarbij het tot op zekere hoogte zelf is op te lossen. Dit geldt voor ratten, muizen, mollen en gevogelte. Wanneer u overlast heeft raden wij aan om het eerst zelf te proberen. Dit kunt u in het geval van knaagdieren doen met rattenvallen en muizenvallen. Bij problemen met mollen kunt u dit proberen met mollenklemmen. Voor gevogelte kunt u werken met producten die het gevogelte verjagen, zoals duivenpinnen. Hierover hebben wij meer verteld in het artikel over duiven.


Wanneer kunt u het ongedierte beter laten bestrijden?

Voor ratten, muizen, mollen en gevogelte raden wij aan pas een ongediertebestrijder in te huren wanneer de hoeveelheid ongedierte blijft toenemen terwijl u producten in heeft gezet. Deze ongediertebestrijder is gespecialiseerd en weet wat hij doet. Met zijn tips komt u zeker van uw ongedierte af! 

De reden dat het verstandig is om het eerst zelf te proberen is omdat er hoge kosten aan het laten bestrijden zitten verbonden. Dit komt al snel boven de €100,- uit. De producten waarmee u het zelf kunt proberen kosten u hooguit een paar tientjes.

Naast eerder genoemde ongedierte zijn er ook wespen, houtwormen en boktorren. Wij raden het aan om bij een overlast van deze ongedierte niet zelf aan de slag te gaan. Wespen steken snel wanneer ze in gevaar zijn en dat is niet prettig. U kunt wel een wespenval plaatsen, maar blijf vooral uit de buurt van het nest en schakel een expert in. Hij zal in een imker te werk gaan en ervoor zorgen dat het wespennest wordt verwijderd. Voor het bestrijden van houtwormen en boktorren heeft u gif nodig en daarom is het ook niet verstandig om hier zelf mee aan de slag te gaan. Vooral als u hier geen verstand van heeft kan het erg gevaarlijk zijn!


Conclusie

Voor veel ongedierte raden wij het aan om het eerst zelf te proberen. Dit scheelt u namelijk een hoop kosten. Een uitzondering hierin is een wespennest, overlast van houtworm en boktorren. Laat dit verwijderen door een expert en ga er niet zelf mee aan de slag!


Advies

Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen.

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van ongedierte? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x