Heeft u last van mollen? Lees hier de beste tips!

RSS
Heeft u last van mollen? Lees hier de beste tips!

Problemen door mollen

Heeft u last van mollen in uw tuin? Dit kan ontzettend vervelend zijn. De molshopen in uw strakke gazon zijn een doorn in het oog. Naast dat het simpelweg niet bevorderlijk is voor de fraaiheid van uw tuin kan het ook nog andere nadelige gevolgen hebben. Zo kan uw bestrating of terras verzakken wanneer er mollengangen onder door lopen en kan uw beplanting dood gaan door het aanknagen van de wortels door de mollen. 

Er zijn dus vele redenen waarom u geen mollen in uw tuin zou willen hebben. Daarom hebben wij hieronder een aantal manieren beschreven om van de mollen af te komen. We hebben de manieren om van mollen af te komen opgedeeld in twee categorieën: verjagen en vangen. Het is van de situatie afhankelijk welke methode u het beste kunt toepassen.

Mollen verjagen

Het verjagen van mollen is een diervriendelijke manier om van mollen in uw tuin af te komen. U kunt mollen verjagen door producten te kopen die hiervoor bedoeld zijn of u kunt met wat simpele producten zelf aan de gang. Hieronder worden een aantal manieren uitgelegd.

De mollenverjager met ultrasone geluiden zal de mollen uit uw tuin verjagen door de trillingen die het veroorzaakt. Het geluid is hinderlijk voor de mol en zal na enige tijd uw tuin verlaten. 

Mollen verjagen met carbid is een manier die al jaren worden gebruikt. Deze manier is ontzettend effectief. U legt een stukje carbid bij de ingang van de molshoop en giet er wat water overheen. Er komt nu acetyleengas vrij wat een onverdraaglijk geur is voor de mol. Deze geur zal door de gangen verspreiden en zal de mol verjagen.

Mollen vangen

Door mollen te vangen bent u er in ieder geval zeker van dat diezelfde mol niet meer terugkomt. Het vangen van mollen kan met verschillende klemmen. Hieronder zullen we de twee bekendste benoemen. De mollenklem en de mollenval. U zet de klem op scherp in een gang waar naar alle waarschijnlijkheid nog activiteit plaatsvindt. Wanneer een mol door de val loopt zal de klem dichtslaan en zal de mol in één klap gedood worden. Dit is een effectieve manier van het vangen van mollen en zorgt voor minder dierenleed, omdat de mol in één klap gedood wordt.

Aan de slag

Met bovengenoemde methodes kunt u perfect aan de slag om de mollen uit uw tuin te verjagen. De manieren zijn allemaal verschillend en zijn van de situatie afhankelijk. Ook een combinatie van de methodes is mogelijk om zo snel mogelijk van de mollen af te komen. 

Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van mollen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bellen naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x