Hoe kan ik diervriendelijk ratten en muizen vangen?

RSS
Hoe kan ik diervriendelijk ratten en muizen vangen?

De opkomst van het diervriendelijk vangen

Sinds een aantal jaar is het erg populair om ratten en muizen op een diervriendelijke manier te vangen om deze knaagdieren daarna weer vrij te laten in de natuur. Er wordt hier ook steeds meer aandacht aan besteed.

Diervriendelijk ratten en muizen vangen is een relatief begrip. Voor de een zal een snelle dood voor de knaagdieren gezien worden als diervriendelijk terwijl dit voor de ander een afschuwelijk idee is. In dit artikel zullen wij het levend vangen van de knaagdieren behandelen.

De beste manieren om diervriendelijk ongedierte te bestrijden

De bekendste manier om levend ratten en muizen te vangen is met de vangkooi. Deze kooi zet u op scherp en legt er wat lokvoer in. De rat of muis loopt de val in en de klep valt dicht. Het knaagdier is levend gevangen en kan op een betere plek weer worden vrijgelaten. Dit zelfde principe wordt toegepast bij de Diervriendelijke Rattenval en de Diervriendelijke Muizenval. Deze val is gemakkelijk gereed te maken en vangt de dieren levend en diervriendelijk. Om zo diervriendelijk mogelijk te werk te gaan zult u de vallen iedere dag moeten controleren op vangsten. Hiermee voorkomt u dat het knaagdier lang in de val. Bij het vrijlaten van het ongedierte is het belangrijk dat u dat op minstens 4 kilometer afstand doet van de vangst om te zorgen dat deze dieren niet terugkomen.

Naast de vangkooi en de tunnelvallen zijn er ook andere diervriendelijke vallen op de markt te vinden. In tegenstelling tot de eerder genoemde vallen kunnen deze vallen meerdere dieren tegelijk vangen. Deze Multi-catch vallen werken op ongeveer het zelfde principe. Het grote verschil is dat er meerdere knaagdieren per keer kunnen worden gevangen en dit dus ontzettend effectief kan zijn. Deze vallen vult u ook met voedsel en zal er voor zorgen dat de dieren in de val lopen. Wij raden hiervoor aan om het Rotech Lokmiddel te gebruiken. Dit is een lokmiddel dat onweerstaanbaar is voor knaagdieren. 

Aan de slag

Naast het vangen is het natuurlijk nog veel diervriendelijker om het ongedierte te voorkomen. Zo hoeft u ze ook niet te vangen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. U kunt daarom met bovenstaande manieren goed uit de voeten om zo de dieren diervriendelijk te vangen en weer vrij te laten in de natuur waar ze horen. In een artikel gaan we dieper in op het voorkomen van ongedierte, dus heeft u die nog net gelezen dan zou ik dat zeker doen!

Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via inf@verminbuster.nl of bellen naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
Reacties 0
Laat een reactie achter
Je naam:*
Emailadres:*
Bericht: *

Please note: comments must be approved before they are published.

* Verplichte velden
x
x