Hoe kom ik erachter of ik last heb van Ratten of Muizen?

RSS
Hoe kom ik erachter of ik last heb van Ratten of Muizen?

In een ander artikel hebben we het al gehad over het voorkomen van ratten en muizen. Mocht dit niet gewerkt hebben en heeft u toch last van deze knaagdieren? Dan bent u bij dit artikel op de juiste plaats! Hier komt u van alles te weten over het bestrijden van ratten en muizen. Welke mogelijkheden hierin zijn en welke producten u hiervoor kunt gebruiken om zo snel mogelijk van dit probleem af te komen zonder gif te gebruiken!

Heeft u last van ratten of muizen?

Voordat u aan de slag gaat met het bestrijden is het belangrijk om vast te stellen van welk soort ongedierte u last heeft. Dit kunt u bepalen door de uitwerpselen te bekijken. Ziet u spitse, losse keutels van maximaal 0,5 centimeter? Dan heeft u last van muizen. De uitwerpselen van ratten zijn vaak tot 2 centimeter lang en 0,5 cm breed en vind je vaak in hoopjes aan elkaar geplakt. Met deze gegevens kunt u verder gaan en daadwerkelijk actie ondernemen.

Wanneer je hebt vastgesteld welk soort ongedierte het is, kun je na gaan denken over de soort bestrijding die je wilt toepassen. Wil je dat het ongedierte gedood wordt of wil je het de knaagdieren levend vangen zodat je ze later op een andere plek weer kunt vrijlaten? Wanneer u deze keuze heeft gemaakt kunt u de juiste producten gaan zoeken voor de desbetreffende bestrijdingsmethode.

Afbeelding met zoogdier, kat, knaagdier

Automatisch gegenereerde beschrijving

Levend vangen

Het levend vangen van ratten en muizen is vooral de laatste jaren steeds populairder geworden. Als u op deze manier de muizen wilt vangen kunt u de knaagdieren na een vangst op een andere plaats weer vrijlaten. Hierbij is het belangrijke dat je dit minimaal 4 kilometer vanaf de plek van de vangst doet. Anders komen ze snel weer terug. De producten die wij hiervoor aanraden zijn de diervriendelijke muizenvallen en de diervriendelijke rattenvallen. Dit zijn allebei levende muizenvallen. Welke val u nodig is uiteraard afhankelijk van het soort ongedierte waar u last van heeft.

Dodelijke bestrijding

Het is uiteraard ook mogelijk om de knaagdieren te doden en er in ieder geval 100% zeker van te zijn dat diezelfde rat of muis niet terugkomt. Hiervoor kunt u de standaard rattenvallen en muizenvallen gebruiken. Wij raden u aan om hierbij gebruik te maken van een rattenvoerdoos of een muizenvoerdoos. De klem zit hier in de voerdoos waardoor kinderen en huisdieren niet bij de klem kunnen. Het geeft ratten en muizen ook nog eens een veilig gevoel, waardoor ze sneller in de val zullen lopen en van het lokvoer gaan eten.

Ook kunt u gebruik maken van elektrische rattenval of een elektrische muizenval. Dit zorgt voor een snelle en pijnloze dood voor de knaagdieren, waardoor het dierenleed vermindert wordt. Deze zijn alleen voor gebruik binnenshuis en werken met een adapter of op batterijen.

Extra tip

Wanneer u last heeft van ratten of muizen is het verstandig om ook de mensen in uw straat in te lichten. Op deze manier kunnen jullie er gezamenlijk voor zorgen dat het probleem wordt opgelost. Door dit gezamenlijk te doen heeft de bestrijding het meeste effect en is het ook het snelst opgelost. Het kan namelijk zo zijn dat u er alles aan doet om de overlast van ongedierte op te lossen, maar dat uw buren het afval nog buiten in open zakken laten staan. Dan wordt het probleem niet opgelost en zullen de knaagdieren alsnog in uw buurt blijven. Om de ratten en muizen definitief te verjagen is samenwerken het meest effectief!

Advies

Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen.

Heeft u vragen en/of wilt u graag meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bellen naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
Reacties 0
Laat een reactie achter
Je naam:*
Emailadres:*
Bericht: *

Please note: comments must be approved before they are published.

* Verplichte velden
x
x