Zo zorgt u dat knaagdieren onmogelijk binnen komen!

RSS
Zo zorgt u dat knaagdieren onmogelijk binnen komen!

Waarom komen ratten en muizen bij u naar binnen?

Zeker in de herfst en de winter is er meer overlast van ratten en muizen. Naar mate het kouder wordt zoeken knaagdieren de warmte op en is de kans groter dat u ze in huis tegenkomt. Met hun sterke kaken bijten ze namelijk makkelijk door materialen als plastic en pvc. Ratten en muizen zorgen niet alleen voor overlast en schade, maar zij kunnen ook ziektes verspreiden. Er zijn een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden wanneer u overlast wilt voorkomen.

Tips voor het voorkomen van knaagdieren

1) Zorg ervoor dat kieren en spleten dicht zijn. Dit is voor knaagdieren een hele makkelijke manier om binnen te komen. Bij het afdichten van deze kieren en spleten is het belangrijk dat er ventilatie mogelijk blijft. Hiervoor is muizengaas de perfecte oplossing. Het is makkelijk op maat te knippen en te buigen. Ook zijn Raxit deurstrips ideaal om ongedierte buiten de deur te houden. Deze deurstrips zijn gemaakt van metaal, waardoor het voor knaagdieren onmogelijk wordt om binnen te komen.

2) Nog een manier om overlast te voorkomen is om ervoor te zorgen dat er geen eten open in huis ligt. De knaagdieren zullen deze geuren veel makkelijker opvangen dan wanneer het in de verpakking wordt opgeborgen in de kast.

3) Ook het voedsel van uw huisdier is een lokker voor ratten en muizen. Bewaar dit in afsluitende bakken en zorg ervoor dat knaagdieren hier niet bij kunnen. Wanneer u buitenshuis dieren in hokken heeft, zoals kippen is het verstandig om ervoor te zorgen dat deze hokken goed zijn afgesloten en dat ongedierte hier niet bij kan.

4) Voorkom dat ratten en muizen de mogelijkheid hebben om zich te nestelen. Dit zou kunnen gebeuren bij de opslag van hout.

≥ Vind houthok in Haardhout op Marktplaats

Extra zaken om rekening mee te houden

1) Zonder preventie heeft het geen zin om te bestrijden! Zorg er daarom voor dat knaagdieren niet binnen kunnen komen. Wanneer je gaat bestrijden en je bent niet beschermd tegen nieuwe binnendringers is het dweilen met de kraan open.

2) Het gebruiken van gif is verboden. VerminBuster gebruikt enkel gifvrije producten. Naast het gif is ook het gebruik van kleefvallen bij het bestrijden van ratten en muizen verboden. Hier staan boetes tot wel 6000 euro op omdat het dierenmishandeling is. Het is zelfs zo erg dat muizen en ratten hun poten doorbijten om vrij te komen. Het vangen van kakkerlakken en zilvervisjes met kleefvallen is echter wel toegestaan.

Advies
Heeft u vragen en/of wilt u graag meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bellen naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
Reacties 0
Laat een reactie achter
Je naam:*
Emailadres:*
Bericht: *

Please note: comments must be approved before they are published.

* Verplichte velden
x
x