Heeft u last van houtworm? Lees hier de beste tips!

RSS
Heeft u last van houtworm? Lees hier de beste tips!

De larven van de houtwormkever en de boktor worden houtworm genoemd. Ze zien eruit als dikke wormpjes die ongeveer zes millimeter lang zijn. Ze hebben geen poten en hebben vaak een oranje tot bruine kop en een witgelig lijf. De wormen kunnen tot wel 10 jaar in het hout leven en kunnen heel veel schade aanrichten. Het is daarom belangrijk dat u niet wacht met bestrijden, maar direct in actie komt. Hieronder komt u meer te weten over ons advies op het gebied van houtworm.


Voorkomen van houtworm

  1. Sla brandhout altijd buiten op! In brandhout zit heel vaak houtworm. Als je dit binnen op slaat is de kans groot dat dit ongedierte overloopt naar  ander hout in huis.

  2. Wanneer u tweedehands meubels koopt is het belangrijk om te kijken of u kleine gaatjes ziet. Is dit het geval? Dan zit er waarschijnlijk houtworm in. Het kan zo zijn dat het ongedierte al uit het hout is, maar wij raden aan om dit risico niet te nemen.

  3. Als u ergens nieuw hout heeft gebruikt, smeer er dan een lak overheen. Dit zorgt ervoor dat het voor houtworm moeilijker en minder prettig wordt om in het hout te komen.


Kan ik houtworm zelf bestrijden?

Om houtworm goed te kunnen bestrijden heb je chemicaliën nodig. Als je niet goed weet hoe je hiermee te werk moet gaan bij het bestrijden is het niet slim om dit zelf te doen. Voor je het weet staat je huis in brand of vergiftig je jezelf door de gevaarlijke stoffen. Daarom raden wij dit dus af!


Houtworm laten bestrijden

Het is veel veiliger om een ongediertebestrijder in te schakelen die gespecialiseerd is op houtwormbestrijding. Hij weet precies waar rekening mee gehouden moet worden. Het resultaat zal hierdoor een stuk beter zijn dan wanneer je het zelf probeert. Via Trustoo vindt je de beste ongediertebestrijders bij jou in de buurt!


De kosten van houtwormbestrijding

De kosten voor het bestrijden van houtworm liggen hoger dan voor de bestrijding van andere soorten ongedierte. Dit komt omdat er vaak meer tijd in zit, er een groot gedeelte van een huis gedaan moet worden en er dure middelen gebruikt worden. 

Dit zijn ook de factoren waarvan de prijs afhangt. Hoe meer er gedaan moet worden, hoe duurder het wordt. De prijs komt al snel op een paar honderd euro uit. Een enkel meubel behandelen kost ongeveer €80,- terwijl een boerderij of landwoning €1300,- kan kosten.

Hoewel dit prijzig is, is het toch belangrijk om houtworm te behandelen. Wanneer er schade door aan uw huis komt zullen de kosten namelijk nog hoger zijn. Wees er daarom op tijd bij en laat er iets aan doen.


Advies

Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen.

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van houtworm? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x