Last van kakkerlakken? Lees hier de beste tips!

RSS
Last van kakkerlakken? Lees hier de beste tips!

Kakkerlakken in Nederland

Kakkerlakken komen veel voor in Nederland en kunnen voor heel wat problemen zorgen. In Nederland komt vooral de Duitse kakkerlak voor. Het uiterlijk van deze kakkerlak is dan ook het bekendste voor de meeste Nederlanders. Kakkerlakken komen vaak voor in een plaag. Deze insecten hebben namelijk een snelle voortplanting waardoor een plaag vaak op de loer ligt. Een kakkerlak heeft ongeveer 30 eitjes per lozing. Het aantal kakkerlakken kan daardoor explosief groeien bij een plaag.


De problemen door kakkerlakken

Bij de meeste ongedierte zien we materiële schade door de dieren. Dit is bij kakkerlakken over het algemeen niet het geval. Het grootste gevaar van kakkerlakken is de hygiëne van de beestjes. Ze kunnen veel ziektes met zich meedragen en zijn dan ook erg gevaarlijk voor de gezondheid van de mensen. Het is dus ook zaak dat de kakkerlakken worden bestreden, maar het beste is uiteraard om dit ongedierte te voorkomen.

De ziektes worden verspreidt door de kakkerlakken. Dit zijn heftige ziektes die je graag op afstand houdt, denk bijvoorbeeld aan salmonella, hepatitis, tyfus en ga zo maar door. Ook kunnen de kakkerlakken astmatische reacties veroorzaken.


Hoe kun je overlast van kakkerlakken voorkomen?

Kakkerlakken zijn kleine, vieze beestjes. Ze komen namelijk af op vieze plekken. Het is dus belangrijk om de hygiëne in uw huis in acht te nemen en het goed schoon te houden. Kakkerlakken zijn ook dol op vocht. Zorg dus dat er nergens lekken zijn en dat het nergens vochtig is binnen in uw huis.

Kakkerlakken zijn echte alleseters. Etensresten laten rondslingeren en de afvalbak niet goed afsluiten kan kakkerlakken aantrekken. Het is dus belangrijk dat u afval goed opbergt en dat u uw keuken goed schoon houdt. Dit is ook een reden waarom kakkerlakken vaak bij restaurants voorkomen. Hier vindt een gebrek aan hygiëne plaats. 


Kakkerlakken bestrijden

Er zijn verschillende soorten kakkerlakkenvallen waarmee u zelf kakkerlakken kunt bestrijden. Een bekende val is de kakkerlaklijmval, hiermee vangt u kakkerlakken door wat lokstof in een doosje te doen. In de loopgang van het doosjes zit lijm wat de kakkerlakken zal vast plakken. Zo vangt u effectief kakkerlakken. 

Ook bestaat er een val waarin kakkerlakken worden gelokt en niet meer uit kunnen. Deze val kan ook erg effectief werken. Kakkerlakken zou u ook kunnen bestrijden door een vochtige doek neer te leggen, de kakkerlakken zullen hierop af komen waardoor u ze later de dag in een keer kunt opvegen.

Mocht dit allemaal niet werken en blijft u overlast van kakkerlakken houden? Dan is het verstandig om niet langer te wachten en een ongediertebestrijder in te schakelen. Deze expert weet wat er gedaan moet worden om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Via Trustoo vindt u de beste ongediertebestrijders in de buurt.


Aan de slag

Kakkerlakken zijn een gevaar voor de volksgezondheid en het is dus belangrijk om er vroeg bij te zijn en ze goed te bestrijden. Voor je het weet is er een kakkerlakkenplaag wat desastreus kan zijn.


Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van kakkerlakken? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x