Last van mieren? Dit zijn de beste oplossingen!

RSS
Last van mieren? Dit zijn de beste oplossingen!

Mieren zijn veel voorkomende insecten in Nederland. Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van mieren. Vaak als het iets warmer wordt, komen ze uit hun ondergrondse verblijf. Daarom komt de overlast van mieren vaak voor in de zomer. De mieren leven in een kolonie en zijn dan ook vaak met duizenden tegelijk. Een kolonie bestaat uit: koninginnen, werksters, soldaten en mannetjes. Samen zijn ze een grote kolonie en voorzien ze zich van alle benodigdheden.


Problemen door mieren

De problemen door mieren zijn relatief klein. Vaak is hygiëne het grootste probleem wat ze veroorzaken. Het is simpelweg gewoon niet fijn om mieren door je huis te hebben lopen. Steken doen de meeste mieren niet, daar hoef je dus niet bang voor te zijn.

Een minder vaak voorkomend probleem is het verzakken van uw terras. Mieren graven enorm veel paden en verzetten daarmee ook een hoop zand en aarde. Op den duur kan dit zorgen voor verzakking van uw terras. 


Mieren voorkomen en bestrijden

De beestjes zijn dol op zoetigheid. Net als bij vele andere ongedierte is hygiëne ook zeer belangrijk bij het voorkomen van mieren. Zorg dat alles netjes is opgeruimd en dat al het aantrekkelijke voedsel voor mieren af is gesloten, zodat ze hier niet bij kunnen komen.

Mieren bestrijden kan op vele manieren. Er zijn een aantal methodes waarmee u zelf mieren kunt bestrijden. Dit kan vaak ook al met huis- ,tuin- en keukenartikelen. Hieronder zijn wat methodes omschreven.

  1. Water en azijn vinden mieren verschrikkelijk. Vul een plantenspuit met water en azijn en sproei dit een aantal keer per dag op de paden en nesten van de mieren. Het zal de mieren afschrikken.

  2. Bakpoeder kan ook effectief helpen tegen mieren. Wanneer ze dit eten zullen ze sterven. Door dit in en rondom het nest te leggen kun je de mieren bestrijden.

  3. Een nog steeds ontzettend populair middel is het gif. VerminBuster is tegen het gebruik van gif bij het bestrijden van ongedierte. Gebruik deze methode dus als laatste optie wanneer er niets werkt om van het probleem af te komen. Dit mierengif is ontzettend effectief en gemakkelijk in gebruik. Zorg wel dat u het gif veilig gebruikt en dat u het ver buiten het bereik van kinderen houdt. 


Aan de slag

Mieren zijn beestje die vaak worden geassocieerd met een slechte hygiëne. Het is dus goed om de mieren te voorkomen en waar nodig te bestrijden. Dit kunt u doen op verschillende manieren, zoals het gebruiken van azijn, bakpoeder of mierengif.


Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van mieren? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x