Last van slakken? Dit is wat u het beste kunt doen!

RSS
Last van slakken? Dit is wat u het beste kunt doen!

Slakken zijn veel voorkomende diertjes in Nederland. Iedereen ziet ze weleens. In de meeste gevallen heb je er totaal geen last van. Als je geen moestuintje hebt of niet veel planten hebt in je tuin zal je je vrijwel nooit aan de aanwezigheid van slakken ergeren. Wanneer je groentes verbouwd of een tuin met veel planten hebt, kan dit een heel ander verhaal zijn. Hier kunnen de slakken een enorme ergernis veroorzaken.


Slakken in de tuin

Heeft u vaak aangevreten blaadjes in uw tuin of zijn de groente die u verbouwd compleet geruïneerd. Dan is er een grote kans dat slakken de daders zijn. Slakken houden ontzettend veel van de groene versnaperingen. Vooral in de moestuin voelen ze zich helemaal thuis. Er is daar eten in overvloed. Ze kunnen daar aan allerlei soorten planten knagen. Ze zijn hier de tuiniers enorm tot last. Je doet weken je best voor een mooi stuk groente of het creëren van een mooie tuin waarna het genadeloos wordt aangevreten door wat slakken. In deze gevallen is het goed om er voor te zorgen dat dit niet meer mogelijk is.


Hoe kun je overlast van slakken voorkomen?

Er zijn een hoop manieren waarmee u slakken in en om uw planten heen kunt voorkomen. Zo houden slakken niet van een scherpe ondergrond. Eierschillen kunnen hierbij helpen, strooi wat gebroken eierschil stukjes rond de planten en zorg dat er geen mogelijkheid meer is om de plant te bereiken zonder over de scherpe ondergrond te moeten. Boomschors heeft ook het zelfde effect. De scherpe stukjes zijn niet wenselijk voor de slakken en zullen ze vermijden. Echter wordt uw tuin hier niet mooier van en kunt u ook last hebben van de rommel. Ook is dit maar een tijdelijke oplossing.

Een betere oplossing om slakken in uw planten te voorkomen is het Slakken Kopertape. Slakken hebben een hekel aan koper, omdat ze hier een lichte schok van krijgen. Ze gaan er dan ook echt niet overheen kruipen. Het bevestigen van een kopertape om uw plant zorgt er dan voor dat de slak de plant niet zal betreden.


Slakken bestrijden

Mocht de overlast van slakken met het kopertape niet minder worden, omdat het probleem simpelweg al te groot is geworden dan kunt u altijd overgaan op het bestrijden van slakken, zodat u er in ieder geval zeker van bent dat diezelfde slak niet meer terugkomt.

Een oude techniek die veel gebruikt wordt om slakken te bestrijden is de Slakkenval. Het gebruik van deze val is erg simpel. Vul een bakje met bier en plaats deze in de grond zodat deze op gelijke hoogte is met het oppervlak. Slakken zijn dol op de geur van bier en zullen hier op af komen. Ze zullen het bakje betreden en in het bier terecht komen. Slakken kunnen niet zwemmen en zullen dus gevangen worden in de slakkenval.


Aan de slag

Vaak zijn slakken niet hinderlijk, maar in sommige gevallen kunnen ze zeker een doorn in het oog zijn. Het voorkomen is dan beter dan genezen omdat ze steeds weer terug zullen komen. Met bovenstaande technieken moet het u zeker lukken om van de problemen met slakken af te komen!


Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het voorkomen en bestrijden van slakken? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen.

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x