Last van spinnen? Lees hier de beste tips!

RSS
Last van spinnen? Lees hier de beste tips!

Last van spinnen kan heel vervelend zijn wanneer je overal spinnenwebben en uitwerpselen van de spin aantreft. Spinnen komen het hele jaar voor, maar ze zijn het meest aanwezig in de herfst. Spinnen leggen hun eitjes namelijk in deze periode. Deze komen in het voorjaar uit. In de zomer zijn de spinnen nog erg klein. Wanneer het herfst wordt zijn de spinnen gegroeid en vallen ze het meest op. In dit artikel kom je meer te weten over het voorkomen en bestrijden van spinnen.


Waarom maken spinnen spinnenwebben?

Er zijn een aantal redenen waarom spinnen spinnenwebben maken. Eén van deze redenen is omdat ze deze gebruiken voor het vangen van andere insecten die zorgen voor voedsel. Ook maken ze een web om zich naar beneden te laten zakken en gebruiken ze het om hun eitjes in te bewaren.


Hoe kun je overlast van spinnen voorkomen?

  1. Zorg ervoor dat je huis of gebouw schoon blijft. Met een ragebol kun je spinnenwebben verwijderen. Door deze regelmatig weg te halen zorg je ervoor dat spinnen hun web ergens anders zullen gaan maken, omdat ze weten dat het toch weer verwijderd wordt.

  2. Ruim plaatsen als zolders, garages en opbergkamers vaak op. Spinnen bevinden zich graag in ruimtes waar het stil is en waar niet vaak mensen komen. Als er vaak iemand aanwezig is, zullen ze hier vertrekken en ergens anders hun web maken.

  3. Zorg dat er geen verlichting aan is in de buurt van je huis. Er komen veel insecten af op het licht en daarom vormt dit ook een aantrekkelijke plek voor spinnen. Wanneer ze hun web hier maken is de kans op een vangst ook vele malen groter.


Het bestrijden van spinnen

Mocht je last hebben van spinnen en je wilt er direct iets aan kunnen doen, zodat ze verdwijnen dan zijn daar een aantal mogelijkheden voor. Omdat spinnen een beschermde diersoort is in Nederland mag je geen gif gebruiken. Wel mag je ervoor zorgen dat ze naar een andere plek gaan. Hiervoor kun je een spinnen spray gebruiken.

Deze spinnen spray verspreidt een geur die spinnen niet prettig vinden. Ze zullen daarom een andere plaats zoeken om zich te nestelen. Hiermee zorg je voor minder overlast van spinnen in huis.

Mocht het probleem zo groot zijn en werkt de spray niet dan kun je altijd een expert inschakelen. Deze ongediertebestrijder heeft ervaring op het gebied van spinnen en weet de beste tips om van het probleem af te komen. Via Trustoo vindt je de beste ongediertebestrijders in de buurt.


Advies

Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen.

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van spinnen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x