Last van zilvervisjes? Lees hier de beste tips!

RSS
Last van zilvervisjes? Lees hier de beste tips!

Heeft u last van zilvervisjes of papiervisjes?

Vaak worden de beestjes niet uit elkaar gehouden maar er zijn weldegelijk twee verschillende beestjes. De meeste mensen kennen allen de zilvervisjes en noemen deze dan ook zo. In veel gevallen gaat het om papiervisjes in plaats van zilvervisjes. Papiervisjes komen namelijk vaker voor dan zilvervisjes. Het is belangrijk om te weten welk soort beestje aanwezig is. Papiervisjes kunnen namelijk meer schade aan richten dan zilvervisjes. Wel kun je ze op de zelfde manier bestrijden. Het verschil kun je vooral zien door de lengte. Zilvervisjes zijn iets kleiner en worden ongeveer 7mm tot 12mm lang. Papiervisjes worden daarentegen ongeveer 15mm lang.


De problemen door zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes brengen niet echt grote problemen met zich mee en zijn vaak niet zo gevaarlijk. De beestjes gaan vaak pas voor problemen zorgen als ze met meerdere tegelijk aanwezig zijn. Het is dan ook zaak om ze te bestrijden als u meerdere beestjes in uw huis constateert.


Hoe kun je zilvervisjes voorkomen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen en ook bij zilvervisjes is dat het geval. Wanneer u veel last heeft van zilvervisjes kan dit indicateren dat uw huis erg vochtig is en vaak niet goed geïsoleerd is. Zilvervisjes zijn dus een goede indicator voor dit probleem. 

Omdat zilvervisjes houden van vochtige ruimtes is het belangrijk dat uw huis niet vochtig is. Uw huis goed isoleren is hiervoor de oplossing. Daarnaast kunt u alle kieren en naden waar de beestjes eventueel via binnen kunnen komen afsluiten met kit. 

De beestjes houden warme ruimtes, temperaturen boven de 21 graden bevallen het beste. Het kan dus helpen om de temperatuur in uw huis onder de 21 graden te houden. Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk voor de zilvervisjes.


Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Mocht u niet van de overlast van zilvervisjes af komen dan zijn er verschillende manieren om ze te bestrijden. Een ouderwetse manier om zilvervisjes te vangen is het neerleggen van een vochtige doek. De zilvervisjes zullen op de vochtige doek afkomen. Wanneer u hier wat gipspoeder op hebt gestrooid zult u de zilvervisjes vangen waarna u ze de volgende dag ergens kunt deponeren.

Een andere manier om de beestjes te bestrijden is het gebruik van lijmvallen. U kunt de beestjes aantrekken met wat suikerwater. De zilvervisjes zullen de lijmval betreden en komen niet meer los. Op deze manier kun je de overlast goed in kaart brengen, maar effectief een plaag bestrijden gaat met lijmvallen niet lukken. 

Op de markt zijn ook veel chemische oplossingen tegen papiervisjes aanwezig. VerminBuster staat voor een gifvrije manier van bestrijden dus wij raden aan om dit echt pas te doen als het niet anders meer kan. Daarom probeert u ten alle tijden de overlast te voorkomen en te bestrijden door middel van bovengenoemde methodes. Mocht dit niet werken dan kunnen er altijd nog chemische oplossingen gebruikt worden. Deze manier van bestrijden werkt effectief bij een plaag en zorgt ervoor dat van de zilvervisjes af bent.


Aan de slag

Bij overlast van zilvervisjes is het niet direct nodig om te bestrijden. Als u er af en toe eentje ziet is er nog niets aan de hand. Als dit met regelmaat gebeurt, kunt u eerst proberen de oorzaak aan te pakken door vochtige ruimtes te voorkomen. Het bestrijden van de beestjes kan ook op meerdere manieren en is afhankelijk van de situatie.


Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het voorkomen en bestrijden van zilvervisjes? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen.

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x