De beste manier om wespen te voorkomen en te bestrijden!

RSS
De beste manier om wespen te voorkomen en te bestrijden!

Hoeveel wespen er aanwezig zijn is afhankelijk van het weer. Als er veel voedsel aanwezig is, zullen de wespen hier van leven. Als dit niet het geval is dan zullen zij op zoek gaan naar voedsel bij mensen en heeft u er overlast van. Dit is voornamelijk het geval als het erg warm is.

Wespen zijn dol op suiker. Dit is de reden dat wespen vaak op ijsjes en drinken af komen. Ze komen op de geur af en nemen dit mee om zichzelf of hun larven te voeden. Er zijn zeker een aantal dingen die u kunt doen om de wespen uit uw buurt te houden. 


Wespen voorkomen

  1. De eerste tip is om wespen te verjagen met een geur waar zij niet van houden. Dit zijn geuren als azijn, koffie of citroenen. Hierdoor zullen ze niet in uw omgeving komen.

  2. De tweede tip is om horren bij uw ramen en deuren te plaatsen. Hierdoor kunt u nog steeds uw huis ventileren, maar komen wespen en andere vliegende insecten niet uw huis binnen.

  3. De derde tips is om een zakje met water bij de deur te hangen. Het water zorgt ervoor dat het licht weerkaatst. Wespen vinden dit niet prettig en zullen daarom op afstand blijven.


Wespen bestrijden

Wanneer u overlast heeft van wespen kunt u een wespenval gebruiken om de wespen te vangen. In de val is een lokstof aanwezig die ervoor zorgt dat de wespen naar de val komen. Als ze in de val zijn, kunnen ze er niet meer uit. Hierbij is het belangrijk dat u de val plaatst op een plek waar u ze niet wilt hebben. Bijvoorbeeld aan de rand van uw terrein. Ze zullen dan naar die plek trekken en bijvoorbeeld niet naar uw terras.


Wespennest

Mocht u met behulp van de wespenval niet van de wespen af komen, dan kunt u gaan kijken of er een wespennest aanwezig is. Deze kunt u verwijderen met een spray. Wij raden dit echter niet aan! Wanneer u gaat proberen de wespen in het nest te bestrijden zullen zij agressief worden. Hierbij is de kans groot dat u gestoken wordt. Laat dit daarom door een ongediertebestrijder oplossen. Deze persoon heeft hiervoor de juiste kleding en heeft ervaring op dit gebied.

Mocht u toch zelf aan de slag willen gaan. Zorg er dan voor dat u de juiste kleding heeft en dat u gaat bestrijden bij schemering of in het donker. De wespen zullen dan in het wespennest aanwezig zijn en de kans dat u dan wordt gestoken is kleiner. Na behandeling dient de ruimte goed geventileerd te worden. Als er geen wespen in het nest zijn, moet u ervoor zorgen dat u weg gaat! Nogmaals, wij raden het niet aan om hier zelf mee aan de slag te gaan. Probeer de overlast van wespen eerst te verhelpen met een wespenval. Mochten de problemen hiermee niet weggaan, schakel dan een expert in.


Advies

Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen.

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van vliegen of wespen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Vorige post Volgende post

  • Rob van der Beek
x
x