Heeft u last van vogels of duiven? Lees hier de beste tips om ze te verjagen!

RSS
Heeft u last van vogels of duiven? Lees hier de beste tips om ze te verjagen!

Het aantal duiven neemt steeds verder toe in Nederland. De reden hiervoor is dat er genoeg mogelijkheden zijn om te nestelen en er genoeg voedsel aanwezig is. Deze duiven kunnen voor veel overlast zorgen. Vooral als ze op uw terrein aanwezig zijn. Niet alleen het geluid kan heel vervelend zijn, maar ook duivenpoep is niet prettig. Naast dat het heel vies is kan dit ook ziektes met zich meedragen. Hieronder kom je meer te weten over het voorkomen en verjagen van duiven.


Voorkomen van duiven

Zorg ervoor dat er geen voedsel te krijgen is. Voordat u begint met het aanschaffen van producten is het belangrijk om te kijken wat er nu al verbeterd kan worden. Zorg ervoor dat er geen eten open op de grond ligt. Verpak alles netjes in zakken, zodat duiven er niet bij kunnen. Duiven komen namelijk af op de geur van het voedsel. Mocht u dit al goed doen, dan kunnen de volgende tips voor u vast een oplossing bieden.


Manieren om duiven te verjagen

  1. Eén van de manieren om van de overlast van duiven af te komen is het gebruiken van duivenpinnen. Deze duivenpinnen bestaan uit strips van 50 centimeter. Hierop zijn lange pinnen bevestigd, waardoor duiven er niet op kunnen zitten. Door het plaatsen van deze pinnen op daken of randen heeft u ook geen last van de gevolgen die duiven met zich mee brengen.

  2. Nog een manier om duiven te verjagen is het gebruiken van BirdGard. Dit is een apparaat dat geluiden van de vijanden van duiven maakt. Dit zal ervoor zorgen dat duiven niet in uw buurt durven komen. Deze apparaten hebben een groot geluidsbereik en zijn ook verkrijgbaar voor andere vogelsoorten.

  3. Ook kun je vogelverschrikkers inzetten om duiven te verjagen. Het is aan te raden om gebruik te maken van beelden van roofvogels of kraaien omdat duiven hiervan schrikken en niet op uw terrein durven komen. Het is hierbij wel belangrijk dat u de neppe vogels verplaatst. Anders raken duiven er namelijk aan gewend en hebben ze geen angst meer voor de roofvogels.

  4. Het plaatsen van een Hawk Eyes Ball kan ook heel efficiënt zijn. In deze bal zijn lichtjes verwerkt. Duiven denken dat het de ogen van roofvogels zijn en zullen daarom uit de buurt blijven. Ook hierbij is het weer belangrijk dat de bal verplaatst wordt om gewenning te voorkomen.

Met deze tips moet het u zeker lukken om van de overlast van vogels of duiven af te komen. Het maakt niet uit welk product u aanschaft voor het verjagen van vogels of duiven. Ieder product doet zijn werk!


Advies

Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen.

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het voorkomen of verjagen van vogels of duiven? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@verminbuster.nl of bel naar 06-10598334. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

  • Rob van der Beek
x
x